Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење Министарства рада и социјалног старања и Министарства просвјете и науке

Објављено: 25.08.2009. 22:59 Аутор: Насловна страна
Министарство рада и социјалног старања и Министарство просвјете и науке и у овој години настављају започету активност обезбјеђивања бесплатних уџбеника корисницима права на материјално обезбјеђење породице (13.752 корисника), дјеци без родитељског старања која се налазе на породичном смјештају (175 корисника) и дјеци палих бораца (22 корисника).

Бесплатни уџбеници биће обезбијеђени корисницима који су извршили повраћај бесплатно добијених уџбеника у школској 2008-2009. години, на шта су се обавезали приликом прошлогодишње расподјеле.

Ученици који похађају И, ИИ и ИИИ разред основне школе добиће нове комплете уџбеника преко школских библиотека зато што су уџбеници радног карактера.

Ученици који похађају ИВ, В, ВИ, ВИИ, ВИИИ и ИX разред основне школе добиће бесплатне уџбенике преко школсклих библиотека уколико су извршили повраћај уџбеника задужених за школску 2008-2009. годину.

Ученици који похађају гимназије добиће бесплатне уџбенике преко школских библиотека уколико су извршили повраћај уџбеника за школску 2008-2009. годину.

Да би остварили наведено право потребно је доставити потврду надлежног центра за социјални рад о остваривању социјално-заштитног права.

Рок за пријављивање школским библиотекама, уз потврду центра за социјални рад о коришћењу наведених права је од 1. до 4. септембра.

Дистрибуција уџбеника ће се вршити у периоду од 7. до 11. септембра преко школских библиотека.

Ученици средњих стручних школа који су право на новчану помоћ за куповину уџбеника остварили у школској 2008-2009. години, потребно је да надлежном центру за социјални рад доставе потврду да су уџбенике вратили школској библиотеци, након чега ће добити бесплатне уџбенике за ову школску годину или средства у износу од 90 преко надлежног центра за социјални рад уколико нема обезбијеђене уџбенике у школи.

И за ове ученике рок за пријављивање је од 1. до 4. септембра. Дистрибуција уџбеника или новчаних средстава ће се извршити у периоду од 7. до 11. септембра.

Ученици ромске националности који ће ове школске године похађати И разред основне школе добиће преко школских библиотека бесплатне комплете уџбеника и школског прибора за шта су средства обезбијеђена посредством Министарства за људска и мањинска права.

Дјеца са сметњама у развоју која су укључена у редован васпитно образовни процес такође добијају бесплатне уџбенике преко школских библиотека.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?