Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Одржан састанак поводом наставка реализације пројектаХармонизација и имплементација законске регулативе у надзорној области Инспекције рада и Инспекцијске заштите на раду са ЕУ аqциус

Објављено: 16.09.2009. 23:37 Аутор: Насловна страна
Министар рада и социјалног старања др Суад Нумановић одржао је данас састанак са представницима Европске Комисије у Црној Гори, Николом Бертолинијем и Евом Маријом Хермс, као и са представницима Министарства за европске интеграције.

Тема састанка је био наставак реализације пројекта Хармонизација и имплементација законске регулативе у надзорној области Инспекције рада и Инспекцијске заштите на раду са ЕУ аqциус, које је ово Министарство кандидовало за ИПА 2009 и који је од стране Европске комисије усвојен крајем августа текуће године.

Како су експерати Министарства рада и социјалног старања започели рад на изради тог пројекта 2007. године, министар Нумановић је дао подршку његовој реализацији и сугерисао представницима Европске комисије да могу у потпуности користити капацитете Министарства.
Усвајање пројекта за Црну Гору значи могућност коришћења 1.380.000 еура помоћи коју је Европска комисија опредијелила за Инспекцију рада Црне Горе, односно за хармонизацију црногорског законодавства са правним тековинама Европске уније и ефикасну имплементацију закона и подзаконских аката кроз државну управу, обезбјеђујући строгу примјену мјера и норматива заштите на раду и стварање предуслова за имплементацију европских стандарда, који се односе на заштиту и здравље као и стандарде радних односа.

Средства од тог пројекта намијењена су, поред наведеног, и за техничко опремање (куповина комјутера, лап-топова и аутомобила), како би се технички и кадровски ојачале Инспекција рада и Инспекција заштите на раду.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?