Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Делегација Владе Црне Горе на 60. засједању Извршног комитета (ЕxЦом) Програма високог комесара за избјеглице (УНХЦР-а) у Женеви

Објављено: 25.09.2009. 21:17 Аутор: Насловна страна
Делегација Владе Црне Горе, на челу са министром рада и социјалног старања др Суадом Нумановићем, учествоваће на 60. засједању Извршног комитета (ЕxЦом) Програма високог комесара за избјеглице (УНХЦР-а), које ће се од 28. септембра до 02. октобра одржати у Женеви.

Делегација Црне Горе ће се током учешћа на засједању, које се сваке године одржава у Женеви, уз учешће свих држава чланица ЕxЦома, састати са високим комесаром УН-а за избјеглице Антониом Гутерешом и осталим високим званичницима УНХЦР-а. Разговараће се о статусу расељних лица у Црној Гори, о измјенама и допунама Закона о странцима, о усвојеном Акционом плану за рјешавање статуса расељених лица из бивших југословенских република и интерно расељених лица са Косова која бораве у Црној Гори, пререгистрацији интерно расељених лица са Косова у Црној Гори, Сарајевској декларацији, систему азила у Црној Гори, као и другим актуелним темама.

Министар др Суад Нумановић ће на засједењу представити досадашње и будуће активности, као и рјешења која је Црна Гора имплементирала свих ових година за расељеничку популацију.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?