Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САопштење: Састанак главног инспектора рада Анке Стојковић са представницима Синдиката Прераде Алуминијума

Објављено: 07.10.2009. 21:41 Аутор: Насловна страна
Главни инспектор рада Црне Горе Анка Стојковић одржала је данас састанак са представницима синдиката Прераде Алуминијума, који су је обавијестили да је пословодсвтво Прераде запосленима понудило Споразум о престанку радног односа, у циљу релизације Социјално развојног програма, који је Влада Црне Горе понудила ради рјешавања технолошких вишкова КАП-а, Прераде, Ковачнице, ФАК-а и Рудника боксита.

Након увида у текст предметног Споразума, госпођа Стојковић је констатовала да одређене одредбе Споразума нијесу у складу са Законом о раду Црне Горе.

Након тог састанка, одржан је одвојени састанак са извршним директором Прераде Алуминијума Димитријем Аникиним. Госпођа Стојковић је указала господину Аникину на неправилности које садржи понуђени Споразум, и сугерисала да га је потребно ревидирати.

Господин Аникин је рекао да се не ради о коначном документу, већ само о Нацрту, и изразио спремност за реализацију Владиног Социјално развојног програма, те да комплетан поступак споразумног раскида радног односа буде у складу са прописима државе Црне Горе.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?