Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Обиљежавање 17. октобра Међународног дана борбе против сиромаштва

Објављено: 15.10.2009. 20:19 Аутор: Насловна страна
Поводом Међународног дана борбе против сиромаштва који се обиљежава 17. октобра, министар рада и социјалног старања Суад Нумановић посјетиће у петак 16. октобра у 11.00 сати ромско насеље Нови Риверсиде у Беранама. У насељу живи 27 породица РАЕ популације расељених са Косова, којима ће Министарство рада и социјалног старања донирати дрва за огријев.

Након посјете ромском насељу, министар Нумановић ће у 12 сати обићи Дневни центар за дјецу са сметњама у развоју у Беранама, који је у процесу изградње, а потом посјетити породицу Радојке Спасојевић - самохране мајке са 5-оро дјеце и осмочлану породицу Момира Раковић која живи у мјесту Лужац. Министарсво рада и социјалног старања ће тим породицама донирати грађевински материал у вриједности од по 1.000,00, за адаптацију стамбених објеката који су у јако лошем стању и у којима је живот тих породица отежан.

Наредног дана (субота 17. октобра) министар Нумановић ће у селу Расово - општина Бијело Поље, присуствовати уручењу кључева новоизграђене куће за породицу Милића Божовића, који је лице са инвалидитетом - слијепо лице. Изградња те куће финансирана је путем донације Владе Црне Горе, Општине Бијело Поље која је обезбиједила новац за куповину земљишта, и донација које је прикупило Удружење слијепих чији је члан и господин Божовић. Овај пројекат је назван Солидарност на дијелу, и јединствен је примјер помоћи и изградње куће путем донација на овакав начин.

Министарство рада и социјалног старања ће породици Божовић донирати основно покућство.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?