Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Потписивање Споразума о билатералној сарадњи између Министарства рада и социјалног старања Црне Горе и ГИП Интерантионал - Агенције за међународну сарадњу Министарства рада, социјалних односа, солидарности, породице и града

Објављено: 19.10.2009. 22:00 Аутор: Насловна страна
У уторак 20. октобра 2009. године биће потписан Споразум о билатералној сарадњи између Министарства рада и социјалног старања Црне Горе и ГИП Интерантионал - Агенције за међународну сарадњу Министарства рада, социјалних односа, солидарности, породице и града Републике Француске.

Осим општих принципа којима су условљене активности ГИП Интернатионал, овом сарадњом подстицаће се спровођење стратешких циљева црногорске владе у области рада, запошљавања и професионалне обуке, кроз техничку подршку за праћење и олакшавање структурних промјена које захтијева национално и међународно економско и социјално окружење.

Влада Црне Горе је, као главни задатак у тој области, дефинисала реформу институционалних и административних структура земље, те увођење социјалне политике и запошљавања које би земљи омогућило да се суочи са притисцима конкуренције. Спровођење такве политике, чини саставни дио интервенција предвиђених Споразумом о стабилизацији и придруживању, закљученим између Европске Уније и Црне Горе. Сарадња између Министарства рада и социјалног старања Црне Горе и Агенције за међународну сарадњу Министарства рада, социјалних односа, солидарности, породице и града Републике Француске представља допринос приближавању црногорског законодавства и политике европским нормама.

До сада су имплементирана два таква програма сарадње. Први програм потписан је 2006. године, други за период 2007-2008. године, а овај трећи за период 2009 2011. године.

У име француске Агенције за међународну сарадњу, Споразум ће потписати предсједник ГИП Интернатионала, Мишел Тјери (Мицхел Тхиеррy), а у име Министарства рада и социјалног старања Црне Горе помоћник министра за тржиште рада и запошљавање Владимир Радованић. Потписивању ће присуствовати амбасадор Републике Француске у Црној Гори Бернар Гаранше (Бернард Гаранцхер).

Потписивање Споразума ће бити обављено у Министарству рада и социјалног старања, у 10.00 сати.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?