Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Одржана конститутивна сједница Савјета за права дјетета

Објављено: 17.11.2009. 00:59 Аутор: Насловна страна
Данас је у Министарсву рада и социјалног старања одржана конститутивна сједница Савјета за права дјетета.
Предсједавајући Савјета је министар рада и социјалног старања др Суад Нумановић, а чланови Савјета су: министар финасија др Игор Лукшић, министар здравља доц. др Миодраг Радуновић, министар просвјете и науке проф.др Сретен Шкулетић, министар правде Мираш Радовић, министар унутрашњих послова и јавне управе Иван Брајовић, министар културе, спорта и медија Бранислав Мићуновић, директор Завода за статистику Радомир Ђуровић, директор Центра за права дјетета Рајка Перовић и представник јавног и културног живота Драгана Кршенковић Брковић.
На сједници је размотран и усвојен Приједлог пословника о раду Савјета за права дјетета.
Министар Нумановић је упознао чланове Савјета са планом обиљежавања 20- годишњице од усвајања Конвенције о правима дјетета. Он је казао да је у сарадњи са УНИЦЕФ-ом, Заводу за школовање и професионалну рехабилитацију инвалидне дјеце и омладине уручена УН Конвенција о правима дјетета, по први пут у Црној Гори штампана на Брајевом писму.
У четвртак 19. новембра 2009. године, у Краљевском позоришту Зетски Дом у 18 сати, биће изведена представа Чаролија тишине, коју су припремила дјеца из ЈУ Завод за рехабилитацију лица са поремећајима слуха и говора из Котора.
Министарство рада и социјалног старања иницирало је обиљежавање овог јубилеја у свим општинама Црне Горе, тако што ће у петак 20. новембра 2009. године тачно у 12.00 сати, у свим општинама бити изведени пригодни програми. На почетку свих програма биће прочитани одређени дјелови из УН Конвенције о правима дјетета.
У Подгорици ће, осим програма у 12.00 сати, бити организован и пријем дјеце у Скупштини Црне Горе.



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?