До краја године и Нацрт закона о играма на срећу

Нацрт закона о играма на срећу и наградним играма представља значајан искорак у области спречавања прања новца и финансирања тероризма, саопштио је државни секретар у Министарству финансија и социјалног старања, Јанко Одовић.

"Новим законом ће се створити квалитетнији амбијент за развој тржишта и привлачење приређивача из иностранства и већа фискална дисциплина. Такође, обезбиједиће се већи приход за буџет Црне Горе, тиме што ће бити мање простора за малверзације, утаје пореза, неплаћање накнада…", нагласио је Одовић.

Нацрт ће Влади бити достављен до краја ове године, након чега ће Предлог закона бити упућен Скупштини Црне Горе на одлучивање. Тиме ће се придружити сету предлога закона који су у скупштинској процедури у пакету са Предлогом закона о буџету Црне Горе.

Усвајањем буџета државе за 2022. годину обезбјеђује се бољи стандард грађана кроз реформски програм "Европа сад".

Државни секретар је указао да ће пооштреном казненом политиком нови закон пружити додатне гаранције пословању легалних приређивача игара на срећу, а демотивисати нелегалне.

"Обезбиједиће се већа заштита малољетника од учествовања у играма на срећу и друштвена заштита играча и њихових породица. Новим законом ће бити отклоњени недостаци постојећег, прецизније и потпуније ће регулисати поједине одредбе важећег закона које су се у пракси показале спорним", истакао је Одовић.

Нацрт закона о играма на срећу и наградним играма је прошао јавну расправу, а посебно важно је било и спровођење препорука Савјета Европе.

Програмом рада Владе предвиђено је утврђивање Предлога закона у четвртом кварталу, односно до краја ове године.


Тwиттер: Јанко Одовић

Тагови

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?