Генерал мајор Пешић на састанку НАТО политичких директора

Објављено: 16.09.2021. 12:00 Аутор: Биро за односе са јавношћу МО

Генерални директор Директората за политику одбране, генерал мајор Рајко Пешић, учествовао је на дводневном састанку НАТО политичких директора који је јуче и данас одржан у НАТО сједишту у Бриселу.

Политички директори су, уочи предстојећег састанка министара одбране чланица НАТО, разговарали о даљем јачању политике одбране и одвраћања.

Узимајући у обзир смјернице донијете на НАТО Самиту у јуну ове године, констатовано је да савезнице треба да наставе да одржавају и развијају способности и капацитете како би вјеродостојно спроводиле НАТО политику одбране и одвраћања. Савез треба да пружи широк спектар могућности прилагођавања новим околностима и одговори на постојеће мултидимензионалне пријетње.

Говорећи на састанку генерал мајор Пешић истакао је да непредвидивост савремених пријетњи потврђује важност јединства свих савезница у настојањима да пруже правовремен и адекватан одговор, без обзира на природу и правац дјеловања безбједносних изазова. У том контексту, нагласио је да Црна Гора, као и до сада, остаје посвећена трансатланстким вриједностима.

Такође, он је навео да сарадња са ЕУ треба да остане у фокусу Алијансе како би се, кроз заједничке активности, унаприједило партнерство двије организације.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?