Горан Петровић

Секретар

Горан Петровић је рођен 31.01.1971. године у Горњој Ржаници, општина Плав. По националности је Црногорац. Завршио је средњу и вишу школу унутрашњих послова и Правни факултет.

Радни однос засновао је 1989. године у Републичком секретаријату унутрашњих послова Црне Горе. Од тада до 2014. године обављао је извршне, експертске и експертско-руководне полицијске, управне, инспекцијске, опште и административне послове на бројним позицијама, у различитим облицима организације тог органа државне управе. У децембру 2014. године именован је за  главног администратора Главног града, уз сагласност Скупштине Главног града, и на тој функцији је био до децембра 2017. године, када га је Влада Црне Горе именовала за вршиоца дужности секретара Министарства финансија Црне Горе.

Учествовао је на бројним националним и међународним семинарима на тему безбједности, државне и локалне управе, као и у раду бројних савјета које је образовала Влада Црне Горе и међуресорским радним групама које су формирала различита министарства и Главни град Подгорица. 

Посједује лиценцу за обављање послова пореског савјетника и лиценцу за рад на пословима јавних набавки.

За секретара Министарства финансија именован је на сједници Владе Црне Горе 26. априла 2018. године.


Ожењен је и отац је двоје дјеце.

Kонтакт

Горан Петровић

секретар
Адреса:
Станка Драгојевића 2
Телефон:
+382 20 225 910