Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Изложба ArtMeetScience: „Нека друга места” поводом UNESCO међународног дана науке

Објављено: 27.10.2023. 07:40 Аутор: Министарство науке и технолошког развоја

Министарство науке и технолошког развоја Црне Горе, поводом 10. новембра - UNESCO Међународног дана науке за мир и развој - представиће црногорској публици представи изложбу ArtMeetScience, под називом „Нека друга места”, која приказује резултат повезивања научних истраживања и еколошких иновација смјештених у свијет умјетности.

Изложба ће свечано бити отворена 10. новембра у 11.00 часова, у изложбеном простору Фондација Петровић Његош – Дворац Петровића на Крушевцу, Подгорица.

У питању је научни пројекат успостављен по принципу преузимања живе бактерије - стрептомицете са различитих природних станишта и локалитета, а њихов каснији животни циклус у лабораторијским условима се ревалоризује као процес продуктивне трансформације у пигменте који постају апликативни на материјалима.

Izložba "Neka druga mesta"

Изложба је дио истраживачког пројекта портфолија независне истраживачке организације Re:People из Београда, настала у партнерству организације и Института за молекуларну генетику и генетичко истраживање (IMMGGI), Универзитета у Београду, са једноставим али важним циљем – да афирмише употребу зелених и еколошких рјешења у умјетности, економији и друштву. Премијерно је приказана у Музеју примењене уметности у Београду крајем септембра мјесеца, а наша је жеља да један овако интересантан садржај понудимо и представимо црногорској стручној научној и умјетничкој, али и широј, јавности како би била у прилици да се упозна са овим достигнућем.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?