Јавни позив за јавну расправу о Нацрту стратегије за унапређење политике јавних набавки и јавно-приватног партнерства за период 2021-2025. године

На основу члана 15 Уредбе о избору представника невладиних организација у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија („Службени лист ЦГ“, број; 41/18), Министарство финансија и социјалног старања објављује

Нацрт стратегије за унапређење политике јавних набавки и јавно-приватног партнерства за период 2021-2025. године 

и упућује

ЈАВНИ ПОЗИВ

Стручној јавности, другим заинтересованим лицима и грађанима да узму учешће у јавној расправи и дају примједбе, предлоге и сугестије на Нацрт стратегије.

Јавна расправа почиње 18.05.2021. године и трајаће ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­до 08.06.2021. године (21 дан).

Министарство финансија, сходно Програму рада Владе за 2021. годину, уз стручну подршку међународних партнера, радило је на припреми текста Стратегије за унапређење политике јавних набавки и јавно-приватног партнерства за период 2021-2025 године. Стратегијом се утврђују стратешки циљ, оперативни циљеви, активности, носиоци активности и рокови за реализацију активности у овим областима, конципирани са циљем унапређења политке у овој области.

Нацрт стратегије за унапређење политике јавних набавки и јавно-приватног партнерства за период 2021-2025. године, са Акционим планом за период 2021-2022. година, биће доступан јавности на интернет страници Министарства финансија и социјалног старања хттпс://миф.гов.ме/министарство  , као и web страници Директората за политику јавних набавки www.ујн.гов.ме .

Примједбе, предлози и сугестије на Нацрт Стратегије за унапређење поилитике јавних набавки и јавно-приватног партнерства за период 2021-2025. године могуће је доставити Министарству финансија и социјалног старања – Директорату за политику јавних набавки у писаној форми (адреса: Јована Томашевића, број 2, 81000 Подгорица) или на е-маил: јавне.набавке@миф.гов.ме током периода трајања јавне расправе. У случају потребе за додатним консултацијама контакт особа у Директорату за политику јавних набавки је Светлана Томовић, самостални савејтник И (тел: 067 201 234).

Министарство финансија и социјалног старања - Директорат за политику јавних набавки ће размотрити све пристигле коментаре, примједбе и сугестије и након тога сачинити Извјештај о спроведеној јавној расправи.

Истовремено, Министарство финансија и социјалног старања – Директорат за политку јавних набавки овим путем захваљује заинтересованим странама које су допринијеле изради Стратегије достављањем предлога и сугестија по основу позива за јавне консултације, који је објављен у новембру 2020. године.

Округли сто у организацији Министарство финансија и социјалног старања-Директорат за политику јавних набавки, уз подршку Секретаријата Савјета за конкурентност, на којем ће се разматрати  Нацрт стратегије за унапређење политике јавних набавки и јавно-приватног партнерства за период 2021-2025. године, одржаће се 26. 05. 2021. године у хотелу „Хилтон“, сала Кристал А и путем Зоом апликације, са почетком у 11х.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?