ЕВРОПА САД добила позитивне оцјене у ЕУ, на реду наши парламентарци


 Министар финансија и социјалног старања у Влади Црне Горе Милојко Спајић и министар економског развоја Јаков Милатовић састали су се данас у Бриселу са европским комесаром за економију Паолом Ђентилонијем. Током састанка нашој делегацији је упућена снажна порука подршке за развојне пројекте наше земље који између осталог обухватају једну од кључних  реформи у Црној Гори, ЕВРОПА САД.

Očekivana podrška evropskih zvaničnika i konkretna podrška Đentilonija

Комесар за економију, Паоло Ђентилони је похвалио напоре Црне Горе у погледу стабилизације јавних финасија. Он је казао да је био велики изазов за власти у Црној Гори да адекватно одговоре паду економске активности који је био највећи у Европи за 2020. годину и апострофирао значај мјера подршке који је Влада Црне Горе усвојила као помоћ привреди и грађанима, што је итекако утицало на опоравак туристичке привреде. Комесар је такође исказао подршку Влади Црне Горе на путу европских интеграција

“Посјету Бриселу смо започели са некадашњим предсједником Владе Италије и садашњим комесаром за економију у оквиру Европске комисије, господином Паолом Ђентилонијем. Био је јако задовољан са достигнућима које смо му презентовали, а која се тичу економског опоравка у Црној Гори и једног великог дијела структурних реформи које смо у претходних 10 мјесеци успјели да реализујемо. Такође, састанак је био добра прилика да дискутујемо о јако амбициозним плановима који ова Влада има за наредни период. Презентовали смо му програм ЕВРОПА САД и добили смо снажну подршку”, изјавио је Милатовић након састанка.  

Očekivana podrška evropskih zvaničnika i konkretna podrška Đentilonija

У току разговора министар Спајић је комесара упознао са програмом ЕВРОПА САД чији је циљ да кроз сет пореских политика обезбиједи доминацију социјалне правде и бољи животни стандард свих грађана Црне Горе.

“Пројекат ЕВРОПА САД је добио подршку од комесара Ђентилонија и драго нам је да је понудио чак и конкретне ствари, као што је техничка подршка из његових директората. Враћамо се у Црну Гору са неким конкретним стварима из Брисела”, изјавио је Спајић након састанка.

Како је навео, добили су похвале и за приступ у прављењу политичког консензуса око овог питања.

“Ово је једно питање гдје се Црна Гора може окупити, са различитих политичких спектрума и мислимо да је добра прилика да се деси преседан који се и десио током сједнице Социјалног савјета, гдје смо имали и синдикате и представнике привреде, а  који су заједно подржали овај програм. Надамо се да ће парламентарци са свих страна подржати програм ЕВРОПА САД и мислимо да ће то бити преседан који ће Црну Гору да увуче у један поцес убрзаног приступања Европској унији”, изјавио је Спајић.

Očekivana podrška evropskih zvaničnika i konkretna podrška Đentilonija

Преносећи утиске са састанка, Спајић је нагласио и да су грађани Црне Горе веома задовољни због најављених реформи и да у сталној комуникацији цијели његов тим добија велику подршку. Према ријечима Спајића, управо грађанима и парламентарној већини се шаље снажна порука коју не смију игнорисати.

Осим овог, министри Милатовић и Спајић ће одржати низ веома значајних састанака са представницима европских институција на којима ће се разговарати о плану будућег развоја Црне Горе, а који за циљ имају усклађивање потенцијала наше земље са животним стандардом грађана.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?