НГШ на ДЕЦИ конференцији у Риму

Објављено: 06.10.2021. 07:26 Аутор: Министарство одбране

Начелник Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Милутин Ђуровић, учествује на конференцији начелника генералштабова оружаних снага земаља чланица Иницијативе одбрамбене сарадње (Дефенце Цооператион Инитиативе - ДЕЦИ) у Риму.

Највиши представници оружаних снага Црне Горе, Италије, Хрватске, Албаније, Мађарске и Аустрије дискутовали су о модерним безбједносним изазовима, пандемији коронавируса, сигурносној ситуацији на Балкана, али и цијелој Европи.

Бригадни генерал Ђуровић у обраћању је нагласио да ДЕЦИ омогућава чланицама Иницијативе да заједнички доприносе тежњама НАТО и ЕУ за стабилношћу, унаприједе капацитете сопствених оружаних снага, као и да граде заједнички одговор безбједносним изазовима, према политикама Алијансе и Уније.

Подржавамо НАТО концепт водеће нације (ФНЦ, Фрамеwорк Натион Цонцепт) и Војска Црне Горе ће наставити да му доприноси учешћем у НАТО Иницијативи за спремност од 2024. године, с једном пјешадијском четом“, рекао је начелник Генералштаба ВЦГ.

Он је истакао спремност Црне Горе да учествује у Борбеним групама ЕУ („Баттле Гроупс“).

Бригадни генерал је казао да је ВЦГ спремна да узме учешћа у заједничким вјежбама, обукама и свим активностима које пружају могућност снажења способности оружних снага.


Галерија

gallery.media[0].alt
1/5
item.alt
item.alt
item.alt
item.alt
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?