Отворен конкурс за ICGEB стипендије за докторска и постдокторска истраживања

Међународни центар за генетски инжењеринг и биотехнологију (ICGEB) кроз Arturo Falači” програм стипендирања наставља да пружа подршку научницима из земаља чланица ове организације, међу којима је и Црна Гора.

Овај Центар, са сједиштем у Трсту, основан је у оквиру заједничког система Уједињених нација, као Центар успјешности за истраживање и тренинге у области молекуларне биологије. Посвећен је рјешавању неких од кључних проблема који се тичу здравља, исхране, пољопривреде, животне средине и индустријског развоја. Поред Трста, ИЦГЕБ лабораторије налазе се и у Њу Делхију и Кејптауну уз мрежу преко 40 повезаних центара широм свијета чије су истраживачке активности координисане што значајно доприноси и развоју мобилности.

Рок за подношење апликација за стипендије за докторске студије је 31. март 2022. године док је за постдокторске студије 31. март 2022. и 30. септембар 2022. године.

Све детаље о стипендијама као и о начину пријаве налазе се на сљедећем линку: https://www.icgeb.org/activities/fellowship/ или се можете информисати путем Националне контакт особе за сарадњу са ИЦГЕБ-ом :

др Јелена Зиндовић

Универзитет Црне Горе - Биотехнички факултет

E-mail: jelenazindovic@yahoo.com 

тел: 020/268-716

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?