Проф. др Оливера Ињац

Министарка одбране

Садржај:
КаријераАуторски радови и академски ангажмани

Каријера

Проф. др Оливера Ињац је од 2008. године до избора за министарку одбране Црне Горе у децембру 2020. године била запослена на Хуманистичким студијама Универзитета Доња Горица - Студијски програм за Безбједност.

Била је професор на свим нивоима студија за предмете из области националне и међународне безбједности, безбједносних ризика и безбједносне културе. У периоду од 2011. до 2016. године покривала је функцију руководиоца Студијског програма за безбједност.

Прије започињања академске каријере, у периоду од 2000. до 2008. године радила је у Министарству унутрашњих послова Црне Горе.

Ауторски радови и академски ангажмани

Проф. др Оливера Ињац аутор је научних монографија, поглавља у књигама и великог броја научних чланака из области безбједности. Имала је научна и стручна излагања на више скупова у земљи и иностранству, а била је и гостујући предавач на неколико универзитета и међународних институција.

Члан је уређивачког одбора стручног часописа Министарства одбране Словеније „Цонтемпорарy Милитарy Цхалленгес“ и међународног научног одбора стручног часописа Министарства одбране Сјеверне Македоније “Цонтемпорарy Мацедониан Дефенце”.

Активно учествује на националним и међународним научно-истраживачким пројектима, а такође је ангажована као експерт-консултант за међународне и националне институције.