СМАРТ4АЛЛ - Други отворени позив за Експерименте фокусираног трансфера технологије

 

 

Рок за пријаву:

15. септембар 2021. у 17:00 ЦЕСТ

Отворено за:

Универзитете/академске институције, мала и средња предузећа/веће компаније, технолошке провајдере

Бенефити:

Максимални износ средстава по конзорцијуму: до 80,000€ ЕУ средстава

Сазнајте више:

хттпс://смарт4алл-пројецт.еу/опенцаллс-апплy-ноw/

Линк за аплицирање:

хттпс://смарт4алл-2нд-фтте.фундингбоx.цом/

СМАРТ4АЛЛ позива заинтересоване компаније и институције из Црне Горе да се пријаве за додјелу грантова у склопу Другог отвореног позива за финансирање експеримената фокусираног трансфера технологије - ФТТЕ. Ови грантови су дио Хоризонт 2020 СМАРТ4АЛЛ пројекта подржаног од стране Европске уније. Пројекат има за циљ да повеже Дигиталне Иновационе Хуб-ове широм Европе.  Састоји се од конзорцијума који чини 25 партнера из 16 земаља.

О Експериментима Фокусираног Трансфера Технологије (ФТТЕ)

Експерименти фокусираног трансфера технологије (ФТТЕ) су краткорочни ЦПС и ИоТ експерименти у трајању од 9 мјесеци који имају за циљ успостављање прекограничне сарадње између академских партнера и предузећа. ФТТЕ експерименти имају за циљ убрзање пројеката орјентисаних на производе и нуде смјернице за њихову успјешну комерцијализацију. Кроз ове експерименте, један пројектни партнер врши трансфер технологије другом партнеру и на тај начин омогућава побољшање производа или процеса. Пројектни партнери морају бити два различита ентитета из двије државе, с тим да конзорцијум може бити састављен од једног академског и једног индустријског партнера или два индустријска партнера, а никако од два академска партнера. Индустријски партнер има улогу водећег партнера, односно он треба бити носилац пројекта.

ФТТЕ пројектни предлози требају бити фокусирани на области које нису адекватно представљене у текућим Смарт Анyтхинг Еверywхере (САЕ) пројектима и морају се односити на неку од сљедећих приоритетних области:

Дигитализовани транспорт,

Дигитализована пољопривреда,

Дигитализована животна средина и

Дигитализовано било шта (Дигитизед Анyтхинг).

СМАРТ4АЛЛ ће одабрати 4 пројекта, односно експеримента која ће финансирати сходно процесу селекције везаном за Други отворени ФТТЕ позив.

Ко може аплицирати?

Конзорцијум састављен од два различита ентитета из двије различите државе, при чему један академски/индустријски партнер има улогу провајдера технологије, а други индустријски партнер има улогу примаоца технологије.

У конзорцијум се могу укључити сљедећи апликанти:

Универзитети или академске институције

Мала и средња предузећа (МСП) или веће компаније сходно дефиницијама из ЕУ препоруке 2003/361.

Технолошки провајдери.

Земље које се могу укључити у пројекат су: ЕУ чланице (укључујући Уједињено Краљевство), земље придружене Х2020, и све друге земље Југоисточне Европе које нису претходно наведене, а које су укључене у Анексу А Х2020 Радног Програма.

Будући да је циљ СМАРТ4АЛЛ пројекта да подржи дигиталну трансформацију у оним европским земљама које су иначе слабо заступљене у схемама финансирања ЕУ тиме што ће им омогућити вршење прекограничних експеримената, козорцијуми у чијем саставу буде макар  један ентитет из земаља Југоисточне Европе, имаће предност у бодовању. Приоритизоване земље су: Албанија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Хрватска, Грчка, Мађарска, Косово, Молдавија, Црна Гора, Сјеверна Македонија, Руминија, Словачка, Словенија и Србија.

Пројектни предлози морају бити прекограничног карактера и могу бити пријављени од стране било ког горе поменутог ентитета, с тим да је укључење МСП или веће компаније обавезно и та компанија треба бити носилац пројекта.

Апликанти укључени у конзорцијуму НЕ СМИЈУ бити постојећи партнери на СМАРТ4АЛЛ пројекту.

Матцхмакинг услуге

Уколико желите пронаћи организацију са којом бисте аплицирали на овај позив, посјетите страницу везану за матцхмакинг услуге:

хттпс://матцхмакинг.смарт4алл-пројецт.еу/

Који су бенефити гранта?

Добијање финансијске подршке до €80,000 по пројекту,

Успостављање нових сарадњи,

Добијање подршке од стране водећих међународних експерата из области бизниса, етике и технологије,

Приступање новим цоацхинг услугама.

Како аплицирати?

Водич за апликанте и Често постављана питања су доступна на СМАРТ4АЛЛ веб сајту (хттпс://смарт4алл-пројецт.еу/опенцаллс-апплy-ноw).

Само аплицирање се врши онлине путем Фундингбоx портала хттпс://смарт4алл-2нд-фтте.фундингбоx.цом/

Рок за пријаву ФТТЕ пројектних предлога је 15. септембар 2021. у 17:00 ЦЕСТ.

Да бисте били у току са најновијим информацијама и објавама везаним за отворене позиве, пријавите се на СМАРТ4АЛЛ Неwслеттер (хттпс://смарт4алл-пројецт.еу/јоинус/).  

Све регионалне и националне организације које су заинтересоване за праћење СМАРТ4АЛЛ отворених позива и активности у склопу пројекта могу то урадити путем сајта хттп://www.смарт4алл-пројецт.еу и праћењем на друштвеним мрежама:

 хттпс://www.линкедин.цом/СМАРТ4АЛЛХ2020

 хттпс://тwиттер.цом/смарт_4алл

 хттпс://www.фацебоок.цом/СМАРТ4АЛЛ.Пројецт/

 хттпс://www.yоутубе.цом/цханнел/СМАРТ4АЛЛ

Детаљи конкурса:

Надлежна институција:Министарство просвјете, науке, културе и спорта
Објављен: 05.07.2021.
Рок за пријаву: 15.09.2021.
Износ појединачне подршке:Maksimalni iznos sredstava po konzorcijumu: do 80,000€ EU sredstava
Намијењено за:Универзитете/академске институције, мала и средња предузећа/веће компаније, технолошке провајдере
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?