Снажна подршка Европске уније Влади Црне Горе у реализацији програма Европа сад

Спајић и Милатовић са члановима Радне групе за проширење Савјета ЕУ - COELA

Представници земаља чланица ЕУ са којима су разговарали министри финансија и социјалног старања и економског развоја, Милојко Спајић и Јаков Милатовић, исказали су велико интересовање за план реформе Европа сад.  

Током интензивног боравка у Бриселу, министри Спајић и Милатовић одржали су бројне састанке на тему развоја економије, финансијског опоравка, запошљавања, али и представљања досадашњих резултата Владе Црне Горе. На сваком од њих, говорено је и о програму пореских реформи ЕВРОПА САД који је изазвао велику пажњу свих, али и поштовање због добро осмишљеног плана.

Добили смо доста питања о механизмима спровођења програма Европа сад и наши саговорници су позитивно реаговали на план који је разрађен тако да покрива све оне „шта ако“ недоумице. Вјерују да можемо да посложимо систем тако да функционише беспрекорно. Потребно је вријеме да све потенцијале ставимо на располагање грађанима, казао је министар Спајић.

Током састанка, присутни су за сваки од сегмената пореске реформе исказали интересовање и у дискусији похвалили темељне припреме плана који би могао да унаприједи живот грађана Црне Горе.

Чланови Радне групе за проширење Савјета ЕУ – COELA, коју чине представници земаља чланица ЕУ исказали су посебно интересовање за оно што смо им представили. И то је онај моменат када Европи покажете да имате озбиљне намјере о убрзању процеса приступања, а који се не своди само на причу о поглављима. Ово су ствари које имају позитиван ефекат по све процесе које водимо. Посебно ми је задовољство што сам из свог интернационалног искуства извукао најбоље елементе, примјенио их у својој земљи, а онда се вратио у срце Европе да их презентујем, изјавио је Милатовић након сусрета са члановима РГ COELA.

Програмску реформу подржали су представници земаља чланица ЕУ, чланови Радне групе за проширење Савјета ЕУ - COELA. Уз снажну подршку домаћина у ЕУ и нашим грађанима је ЕВРОПА САД ближа! Након презентације EUROPE NOW црногорској делегацији су упућене честитке на амбицијама и посвећености врхунским резултатима, написао је министар Спајић на тwиттер налогу. 

На крају тродневне посјете, министри ће одржати и један од најзначајнијих састанака током боравка у Бриселу и то са Оливером Вархељијем, европским комесаром за проширење, а на којем ће се говорити о процесу приступања Црне Горе ЕУ и о изазовима које је потребно ријешити у што краћем року.

Ствари које радимо унутар Црне Горе ће покренути бројне позитивне ствари које се тичу партнерстава са европским институцијама. Након 10 мјесеци интензивног рада дошло је вријеме да Црну Гору полако уцртавамо на мапу Европе, закључио је Милатовић.

Jakov Milatović i  Milojko Spajić - Predstavljanje „Maršalovog plana“ za Crnu Goru - kadrovi
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?