Спајић: Јадранско-јонски аутопут и реализација најављених инвестиција стратешки циљеви Владе

Најављен Меморандум о разумијевању стратешког партнерства са компанијом Bechtel


Министар финансија и социјалног старања, мр Милојко Спајић састао се данас са генералним менаџером Bechtel-а, Ендрјуом Патерсоном (Андреw Паттерсон) поводом стратешке сарадње ове компаније са нашом земљом.

Изградња Јадранско-јонског аутопута је један од стратешких пројеката Владе Црне Горе и настојимо да убрзаним корацима уђемо у реализацију тог пројекта, изјавио је министар Спајић.

На састанку је договорено стратешко свеобухватно партнерство у развијању путне, жељезничке, авијацијске, лучке, пољопривредне, просвјетне и одбрамбене инфраструктуре.

Студија и изградња Јадранско-јонског аутопута је први пројекат, као први примјер инфраструктуре изграђене по свим ЕУ и НАТО стандардима. У наредним седмицама, премијер Кривокапић и представници Bechtel-а потписаће Меморандум о разумијевању којим ће започети формализација свих договора и специфицирати планиране инвестиције, најавио је министар Спајић.

Министарство финансија и социјалног старања ће управљати дијалогом кроз структурни и финансијски дио, док ће остала министарства водити пројекте из секторске перспективе.

Ministar Milojko Spajić - sastanak sa predstavnikom kompanije Bechtel (22.12.2021.)


Галерија

gallery.media[0].alt
1/1
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?