Spajić: Jadransko-jonski autoput i realizacija najavljenih investicija strateški ciljevi Vlade

Objavljeno: 22.12.2021. 13:22 Autor: Ministarstvo finansija i socijalnog staranja

Najavljen Memorandum o razumijevanju strateškog partnerstva sa kompanijom Bechtel


Ministar finansija i socijalnog staranja, mr Milojko Spajić sastao se danas sa generalnim menadžerom Bechtel-a, Endrjuom Patersonom (Andrew Patterson) povodom strateške saradnje ove kompanije sa našom zemljom.

Izgradnja Jadransko-jonskog autoputa je jedan od strateških projekata Vlade Crne Gore i nastojimo da ubrzanim koracima uđemo u realizaciju tog projekta, izjavio je ministar Spajić.

Na sastanku je dogovoreno strateško sveobuhvatno partnerstvo u razvijanju putne, željezničke, avijacijske, lučke, poljoprivredne, prosvjetne i odbrambene infrastrukture.

Studija i izgradnja Jadransko-jonskog autoputa je prvi projekat, kao prvi primjer infrastrukture izgrađene po svim EU i NATO standardima. U narednim sedmicama, premijer Krivokapić i predstavnici Bechtel-a potpisaće Memorandum o razumijevanju kojim će započeti formalizacija svih dogovora i specificirati planirane investicije, najavio je ministar Spajić.

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja će upravljati dijalogom kroz strukturni i finansijski dio, dok će ostala ministarstva voditi projekte iz sektorske perspektive.

Ministar Milojko Spajić - sastanak sa predstavnikom kompanije Bechtel (22.12.2021.)


Galerija

gallery.media[0].alt
1/1
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?