Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Спајић: Уз блокчејн раме уз раме са свјетским лидерима

"Боравак свјетских стручњака у области криптовалута и блокчејн технологије је изузетан допринос развоју Црне Горе, кроз приближавање ове области грађанима, али и успостављању законодавног оквира који ће омогућити да на најбољи начин искористимо ову технологију. Широка примјена блокчејна нам даје простор да сустигнемо свјетске лидере и позиционирамо Црну Гору у сам врх".

Министар финансија и социјалног старања, мр Милојко Спајић одржао је јуче панел "Будућност Сад! Нова ера црногорских финансија", у ком су учествовали еминентни свјетски стручњаци. Виталик Бутерин, оснивач Етеријума, Влад Замфир, главни истраживач Етеријума и Борис Мамлyк, међународни професор права дошли су да помогну МФСС при изради законске регулативе о крипто валутама и блокчејну, неопходне за привлачење инвестиција у овом сектору.

Кључно питање панела, али и рада на закону, било је како блокчејн може помоћи Црној Гори.

Оснивач Етеријума Виталик Бутерин поручио је да Црна Гора мора имати добру легислативну основу, као и капацитете за едукацију младих генерација, како би грађани осјетили корист од ове технологије. Спајић је напоменуо да се интензивно ради на обје иницијативе.

Министар Спајић истакао је да је потребно предвидиво и стабилно окружење и отварање простора за развој и употребу блокчејна у Црној Гори, а све у циљу да од тога корист имају, како наши грађани, тако и цијели свијет. Такодје, нагласио је да је у протеклом периоду направљен озбиљан искорак како бисмо законом у овој области поставили Црну Гору на свијетску крипто мапу.

Он је захвалио гостима на несебичној подршци коју пружају Црној Гори и публици која је активно учествовала са питањима на овом панелу.

„Хвала нашим уваженим гостима на подршци нашем путу да све расположиве ресурсе ставимо у службу животног стандарда грађана."

Овим путем се извињавамо свим заинтересованима који су пратили линк уживо, нарочито медијима, због техничких проблема који су се десили у току преноса и обавјештавамо да се видео са панела налази на линку: (1) Панел: Будућност Сад! Крипто закон, иновације, заједница - YоуТубе


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?