Унесцо конкурс за програм „Млади професионалци“ за 2021. годину

Програм „Млади професионалци“ има за циљ ангажовање младих професионалаца из земаља чланица Унесцо-а, у Секретаријату те организације. Овај програм пружа талентованим, висококвалификованим дипломираним студентима и младим професионалцима из незаступљених и недовољно заступљених држава чланица могуц́ност да се придруже Унесцо-у у раној фази њихове професионалне каријере.

Кандидати треба да задовољавју сљедеће критеријуме:

  • Да су држављани незаступљених или недовољно заступљених држава чланица Унесцо;
  • Да су старости до 32 године живота, до 31. децембра 2021. године;
  • Да поседују мастер диплому или њен еквивалент, са специјализацијом у сљедећим областима: образовање, култура, комуникације, социјалне и друштвене науке, економија, рачуноводство/финансије, право, међународни односи;
  • Да имају течно знање енглеског језика или француског језика, при чему ће знање оба језика, као и знање арапског, кинеског, руског или шпанског језика бити предност.

Поред горе наведених критеријума, избор ће се вршити према стручности кандидата, резултатима и посвећености мандату Унесцо-а. Релевантно претходно радно искуство може бити додатна предност, али није основни услов.

Заинтересовани кандидати треба да доставе ЦВ на енлеском или француском језику (у слободном формату, максимум двије странице) и контакт податке најдаље до 30. јуна 2021. године Министарству просвјете, науке, културе и спорта на сљедећу адресу: Канцеларија за Унесцо, Његошева 83, Цетиње.

Контакт особе:

Ранка Јовановић, самостална савјетница

Канцеларија за Унесцо, Министарство просвјете, науке, културе и спорта

Његошева 83, Цетиње

е-маил: ранка.јовановиц@мпнкс.гов.ме

Мартина Лукић, самостална савјетница

Дирекција за међународну сарадњу, Министарство просвјете, науке, културе и спорта

Његошева 83, Цетиње

е-маил: мартина.лукиц@мпнкс.гов.ме

Национална комисија ће изабрати 15 кандидата, чије ће биографије и контакт информације прослиједити организацији Унесцо.

Након разматрања свих пријава и предселекције која ће се урадити на основу видео интервјуа, Унесцо ће направити одабир кандидата који ће бити позвани на финални интервју.

Одабрани кандидати ће бити радно ангажовани уговором у трајању од једне године (П-1/П-2 ниво). Изабрани кандидати могу бити ангажовани у Сједишту Унесцо-а (Хеадqуартерс) или регионалним коанцеларијама Унесцо-а (Феилд Office).

Обнављање уговора ће зависити од детаљне евалуације резултат у току првих девет мјесеци пробног рада. Кандидати који задовоље постављене стандарде добиће могућност продужетка уговора и тиме постати стално запослени у Унесцо-у.

 Опис позиција у Унесцо Секретаријату, можете погледатиу наставку.

Документа

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?