Завршен Јавни позив за маркете поводом социјалних бонова

ЗАВРШЕН ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА МАРКЕТЕ ПОВОДОМ СОЦИЈАЛНИХ БОНОВА

Министарство финансија и социјалног старања објавило је листу десет привредних друштава која су испунила услове дефинисане Јавним позивом за обезбјеђивање ваучера за куповину, тј. социјалних бонова. Грађани у стању социјалне потребе ће помоћу бонова вриједности 30, 50 и 100 еура, моћи да купе у маркету који изаберу робу у тој вриједности.

У оквиру овог пројекта наишли смо и на разумијевање маркета који су се пријавили и већ у писму намјере послали своје предлоге како да додатно, у виду одређених попуста, помогну и подрже оне грађане који су директно погођени актуелном ситуацијом и растом цијена основних животних намирница. Списак додатних попуста биће објављен након потписивања уговора у току наредне седмице.

Ово је само још једна од мјера која представља реакцију Владе на нагли пораст цијена основних животних намирница. Осим увођења социјалних бонова, Влада је донијела одлуке о расподијели уља, али и ограничавању цијене хљеба. Ограничавањем цијене само пшеничног бијелог хљеба, као основне врсте хљеба штити се стандард грађана, а нарочито најугроженијих социјалних слојева, при чему се не дјелује репресивно на цијену осталих врста пекарских производа. Овом одлуком утврђена је максимална цијена пшеничног бијелог хљеба, ради спречавања настанка тежих економских и друштвених посљедица, изазваних епидемијом ЦОВИД-19. Пшеничним бијелим хљебом тип - 500 сматра се хљеб са сљедећим основним састојцима: пшенично брашно тип - 500, вода, кухињска со, квасац, емулгатори и адитиви.

На листи привредних друштава, односно предузетника који су испунили услове дефинисане Јавним позивом за обезбјеђивање ваучера за трговину прехрамбених производа - социјалних бонова су: Доо Тијанић из Берана; Франца; Хард дисконт Лаковић; Меркцатор; Стилшоп из Андријевице; Арома- Домаћа трговина; Воли; Елкос Доо из Рожаја; Месара Бијелић Инмес - Марк Доо и Горановић месара. Потписивање уговора са овим привредним друштвима очекује се идуће седмице.

Ово је доказ да се у времену кризе понашамо одговорно, не смањујући плате и пензије, помажући социјално угроженим категоријама становништва.

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?