Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković primio danas delegaciju, sastavljenu od predstavnika Ministarstva pravde, Nacionalne škole za sudije i Ambasade Republike Francuske u Crnoj Gori, na čelu sa ambasadorkom Dominik Gazui

Objavljeno: 03.03.2012. 04:57 Autor: D. P.
Ministarstvo pravde Crne Gore i Ministarstvo pravde Republike Francuske intenziviraće komunikaciju u cilju zaključenja memoranduma o saradnji, kojim će biti definisan model razmjene iskustava i praksi u oblasti edukacije nosilaca pravosudne funkcije i međunarodne pravne pomoći.

To je zaključeno na današnjem sastanku potpredsjednika Vlade i ministra pravde Duška Markovića sa mješovitom delegacijom, sastavljenom od predstavnika Ministarstva pravde, Nacionalne škole za sudije i Ambasade Republike Francuske u Crnoj Gori, na čelu sa ambasadorkom Dominik Gazui.

Zahvaljujući na spremnosti Francuske da pruži podršku Crnoj Gori u oblasti jačanja vladavine prava, potpredsjednik Marković je istakao da je edukacija nosilaca pravosudne funkcije jedan od prioriteta kada je riječ o jačanju nezavisnosti, pouzdanosti i efikasnosti pravosuđa, u čemu francusko iskustvo može biti od velike koristi.

Potpredsjednik je naglasio da reforma pravosuđa i jačanje vladavine prava predstavlja ključni uslov za razvoj države i društva i da predstavlja naš nacionalni prioritet i mimo evropske agende Crne Gore.

Sagovornici su se saglasili da komunikacija između dva ministarstva pravde treba da bude unaprijeđena i na planu međunarodne pravne pomoći, što će biti uvod u stvaranje dobre osnove za unaprjeđenje ukupne pravosudne saradnje dvije zemlje.

Francuska ekspertska delegacija boravi u posjeti Crnoj Gori, tokom koje je održan niz razgovora sa predstavnicima nadležnih institucija u oblasti pravosuđa.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?