Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Владе и министар правде Душко Марковић примио данас делегацију, састављену од представника Министарства правде, Националне школе за судије и Амбасаде Републике Француске у Црној Гори, на челу са амбасадорком Доминик Газуи

Објављено: 03.03.2012. 04:57 Аутор: Д. П.
Министарство правде Црне Горе и Министарство правде Републике Француске интензивираће комуникацију у циљу закључења меморандума о сарадњи, којим ће бити дефинисан модел размјене искустава и пракси у области едукације носилаца правосудне функције и међународне правне помоћи.

То је закључено на данашњем састанку потпредсједника Владе и министра правде Душка Марковића са мјешовитом делегацијом, састављеном од представника Министарства правде, Националне школе за судије и Амбасаде Републике Француске у Црној Гори, на челу са амбасадорком Доминик Газуи.

Захваљујући на спремности Француске да пружи подршку Црној Гори у области јачања владавине права, потпредсједник Марковић је истакао да је едукација носилаца правосудне функције један од приоритета када је ријеч о јачању независности, поузданости и ефикасности правосуђа, у чему француско искуство може бити од велике користи.

Потпредсједник је нагласио да реформа правосуђа и јачање владавине права представља кључни услов за развој државе и друштва и да представља наш национални приоритет и мимо европске агенде Црне Горе.

Саговорници су се сагласили да комуникација између два министарства правде треба да буде унапријеђена и на плану међународне правне помоћи, што ће бити увод у стварање добре основе за унапрјеђење укупне правосудне сарадње двије земље.

Француска експертска делегација борави у посјети Црној Гори, током које је одржан низ разговора са представницима надлежних институција у области правосуђа.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?