Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

JU Škola za srednje i više stručno obrazovanje "Sergije Stanić" predstavljena na 12. Međunarodnom sajmu knjiga i obrazovanja

Objavljeno: 04.05.2017. 21:19 Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Učenici škole za srednje i stručno obrazovanje „Sergije Stanić“ iz Podgorice predstavili su danas, 4. maja sajamskoj publici svoju školu kao i perspektive srednjoškolskog stručnog obrazovanja koje ova obrazovna institucija nudi.

Prisutni su imali priliku da se upoznaju sa kratkim istorijatom ove škole koja postoji od 1966. godine, a istaknuti su takođe i uspjesi koje učenici škole „Sergije Stanić“ kontinuirano postižu na takmičenjima u regionu i šire.

PR služba Ministarstva prosvjete

Promociju na Sajmu obrazovanja, predstavnici škole su iskoristili da prisutne upoznaju sa različitim profilima stručnog obrazovanja koje zainteresovanim polumaturantima nudi SSŠ „Sergije Stanić“ poput zanimanja: tehničar kulinarstva / kuvar, tehničar usluživanja / konobar, tehničar prodaje / prodavac itd. Profesionalna praksa je, kako su istakli predstavnici škole, ono po čemu je SSŠ „Sergije Stanić“ svakako poznata, te je ovom obrazovnom aspektu pridata naročita pažnja u okviru sajamske promocije.

Maturanti SSŠ „Sergije Stanić“ predstavili su svoju školu kroz pjesmu i glumu, te su izveli i kratak skeč pod naslovom „Hamlet u Podgorici“ što je, kako je istaknuto, pokazatelj da SSŠ „Sergije Stanić“ pored usmjerenosti na perspektive stručnog obrazovanja, takođe ohrabruje njegovanje i razvijanje kreativnog potencijala kod svojih učenika.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?