Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

ЈУ Школа за средње и више стручно образовање "Сергије Станић" представљена на 12. Међународном сајму књига и образовања

Објављено: 04.05.2017. 21:19 Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Ученици школе за средње и стручно образовање „Сергије Станић“ из Подгорице представили су данас, 4. маја сајамској публици своју школу као и перспективе средњошколског стручног образовања које ова образовна институција нуди.

Присутни су имали прилику да се упознају са кратким историјатом ове школе која постоји од 1966. године, а истакнути су такође и успјеси које ученици школе „Сергије Станић“ континуирано постижу на такмичењима у региону и шире.

PR služba Ministarstva prosvjete

Промоцију на Сајму образовања, представници школе су искористили да присутне упознају са различитим профилима стручног образовања које заинтересованим полуматурантима нуди ССШ „Сергије Станић“ попут занимања: техничар кулинарства / кувар, техничар услуживања / конобар, техничар продаје / продавац итд. Професионална пракса је, како су истакли представници школе, оно по чему је ССШ „Сергије Станић“ свакако позната, те је овом образовном аспекту придата нарочита пажња у оквиру сајамске промоције.

Матуранти ССШ „Сергије Станић“ представили су своју школу кроз пјесму и глуму, те су извели и кратак скеч под насловом „Хамлет у Подгорици“ што је, како је истакнуто, показатељ да ССШ „Сергије Станић“ поред усмјерености на перспективе стручног образовања, такође охрабрује његовање и развијање креативног потенцијала код својих ученика.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?