Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Mehmed Zenka: Neka Uskrs istakne i osnaži trajne ljudske vrijednosti

Objavljeno: 31.03.2018. 15:20 Autor: PR služba

U ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u svoje ime, upućujem čestitke Nadbiskupu barskom, monsinjoru Roku Đonlešaju, biskupu kotorskom, monsinjoru Iliji Janjiću, svom uvaženom sveštenstvu i redovništvu i katoličkim vjernicima/ama, kao i protestantskim crkvama i svima onima koji ovaj veliki hrišćanski praznik proslavljaju po gregorijanskom kalendaru.

U susret Uskrsu, najiskrenije želim da se svi koji ga proslavljaju prisjete osnovnih vrijednosti i postupaju u skladu sa istim.

Neka ovaj veliki hrišćanski praznik protekne u duhovnom miru, razumjevanju i toleranciji  i neka neka osnaži i istakne trajne ljudske vrednosti u Crnoj Gori.

Prema hrišćanskom vjerovanju, Isus Hrist je spasio čovječanstvo. Vodeći se veličinom njegove žrtve zarad sveopšteg i najvećeg dobra, želim svim ljudima da pronađu svoje istine i svjetlost u sebi samima. Želim im da praštaju više i imaju više razumijevanja prema drugim ljudima i time postignu sklad i mir u sebi i u svom okruženju.

 

MINISTAR

Mehmed Zenka

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?