Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Direktorica Filipović u Skoplju: Unaprijeđenje odnosa između vjerskih zajednica i komparativna iskustva u primjeni zakonskih rješenja

Objavljeno: 25.05.2018. 21:12 Autor: PR služba

Generalna direktorka Direktorata za odnose sa vjerskim zajednica u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Žana Filipović sastala se u Skoplju sa direktorom Komisije za odnose sa vjerskim zajednicama i vjerskim grupama u Republici Makedoniji, Darijanom Sotirovskim. Tema susreta je bila unaprijeđenje odnosa između vjerskih zajednica i komparativna iskustva u primjeni zakonskih rješenja o ovom pitanju u Republici Makedoniji i Crnoj Gori.

Tokom sastanka, Filipović je istakla da je Crna Gora dobar primjer međuvjerske saradnje, dijaloga i tolerancije, kao i saradnje među vjerskim zajednicama, te je kao takva uspjela da sačuva mir i stabilnost.

Filipovićeva je naglasila  da iskustva Crne Gore iz otvorenih poglavlja u procesu evropskih integracija mogu pomoći Makedoniji,  te da smo spremni da podijelimo pozitivne rezultate saradnje sa vjerskim zajednicama, koje postoje u Crnoj Gori.

U narednom periodu dogovorena je intenzivnija saradnja.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?