Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Директорица Филиповић у Скопљу: Унапријеђење односа између вјерских заједница и компаративна искуства у примјени законских рјешења

Објављено: 25.05.2018. 21:12 Аутор: ПР служба

Генерална директорка Директората за односе са вјерским заједница у Министарству за људска и мањинска права Жана Филиповић састала се у Скопљу са директором Комисије за односе са вјерским заједницама и вјерским групама у Републици Македонији, Даријаном Сотировским. Тема сусрета је била унапријеђење односа између вјерских заједница и компаративна искуства у примјени законских рјешења о овом питању у Републици Македонији и Црној Гори.

Током састанка, Филиповић је истакла да је Црна Гора добар примјер међувјерске сарадње, дијалога и толеранције, као и сарадње међу вјерским заједницама, те је као таква успјела да сачува мир и стабилност.

Филиповићева је нагласила  да искуства Црне Горе из отворених поглавља у процесу европских интеграција могу помоћи Македонији,  те да смо спремни да подијелимо позитивне резултате сарадње са вјерским заједницама, које постоје у Црној Гори.

У наредном периоду договорена је интензивнија сарадња.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?