Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Eurydice Izvještaj Politike obrazovanja kod kuće u osnovnom i nižem srednjem obrazovanju

Objavljeno: 29.10.2018. 13:53 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Eurydice Izvještaj Politike obrazovanja kod kuće u osnovnom i nižem srednjem obrazovanju pruža nam informacije o politikama obrazovanja kod kuće u zemljama Eurydice mreže. Izvještaj je strukturiran u dva dijela: uporedni pregled i nacionalni opisi.

Analiza pokazuje da je, na zahtjev porodica, obrazovanje kod kuće moguće u većini obrazovnih sistema. U mnogim slučajevima, roditelji moraju tražiti odobrenje od organa na najvišem nivou ili lokalnih vlasti.

Kvalifikacija vaspitača ili njihov minimum obrazovnog nivoa definišu se u polovini zemalja koje su predmet navedene analize. Napredak učenika se prati u gotovo svim zemljama, a ispiti se organizuju u većini slučajeva.

Ovaj izveštaj pokriva sve zemlje koje učestvuju u Eurydice mreži. Izvještaj je dostupan na web adresi: https://eacea.ec.europa.eu/national-policies/eurydice/content/home-education-policies-europe-primary-and-lower-secondary-education_en  

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?