Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Еурyдице Извјештај Политике образовања код куће у основном и нижем средњем образовању

Објављено: 29.10.2018. 13:53 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Еурyдице Извјештај Политике образовања код куће у основном и нижем средњем образовању пружа нам информације о политикама образовања код куће у земљама Еурyдице мреже. Извјештај је структуриран у два дијела: упоредни преглед и национални описи.

Анализа показује да је, на захтјев породица, образовање код куће могуц́е у вец́ини образовних система. У многим случајевима, родитељи морају тражити одобрење од органа на највишем нивоу или локалних власти.

Квалификација васпитача или њихов минимум образовног нивоа дефинишу се у половини земаља које су предмет наведене анализе. Напредак ученика се прати у готово свим земљама, а испити се организују у већини случајева.

Овај извештај покрива све земље које учествују у Еурyдице мрежи. Извјештај је доступан на web адреси: хттпс://еацеа.ец.еуропа.еу/натионал-полициес/еурyдице/цонтент/хоме-едуцатион-полициес-еуропе-примарy-анд-лоwер-сецондарy-едуцатион_ен  

Тагови

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?