Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Bijelo Polje i Rožaje:Promocija upisa djece iz romske i egipćanske populacije u obrazovni sistem

Objavljeno: 09.04.2019. 20:27 Autor: PR služba

O važnosti obrazovanja ključa razvoja i uspjeha jedne zajednice, predstavnici/e Ministarstva za ljudska i manjinska prava, Ministarstva prosvjete i nacionalnog Romskog savjeta, govorili su u okviru informativne kampanje u Bijelom Polju i Rožajama. Aktivnost je za cilj imala promociju upisa djece iz romske i egipćanske populacije u predškolsko obrazovanje, upis u prvi razred osnovne škole, ali i upis u srednje škole.

Predstavnici/e Ministarstva za ljudska i manjinska prava  posjetili su OŠ „Radomir Mitrović“ u Bijelom Polju i OŠ „25. maj“ u Rožajama,  gdje su razgovarali sa roditeljima djece o poteškoćama na koje nailaze tokom obrazovanja djece, ali takođe i o benefitima koje imaju romska djeca  dok su u obrazovnom sistemu.

Dogovorena je buduća zajednička saradnja i obilazak romskih i egipćanskih porodica i uključivanje njihove djece u obrazovnim institucijama. Predstavnici osnovnih škola izrazili su zadovoljstvo što državne institucije jačaju interesovanje za ove porodice i  zahvalili se u ime porodica za benefite koje pruža država tokom njihovog obrazovanja.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?