Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Poziv za predlaganje novih COST akcija otvoren do 29. aprila 2020. godine

Objavljeno: 20.12.2019. 19:10 Autor: Ministarstvo nauke
Otvoren je novi poziv za predlaganje COST akcija (COST projekata).

COST akcije namijenjene su:

• istraživačima i inovatorima,
saradnji u područjima nauke i tehnologije od zajedničkog interesa barem 7 COST zemalja članica,
sprovođenju zajedničkog programa rada u trajanju od četiri godine.

COST podržava umrežavanje istraživača kroz naučne i tehnološke mreže, koje su otvorene: za sve oblasti nauka (uključujući interdisciplinarne), za nove i originalne ideje (inovativne), partnere (javne i privatne, velike i male), istraživače u svim fazama karijere (mlade i starije istraživače).

COST Programom se ne finansira istraživački rad već: sastanci, radionice, konferencije, kratkoročne naučne posjete, među-laboratorijska razmjena, grantovi za konferencije za doktorante, kao i aktivnosti vezane za upravljanje, diseminaciju i slično. Mladim istraživačima iz Crne Gore u COST akcijama, posebno se nudi mogućnost usavršavanja na trening školama i kratkoročnim naučnim posjetama u institucijama zemalja članica COST-a.

Poziv za nove COST akcije je kontinuirano otvoren i prijave se prikupljalju nekoliko puta godišnje. Rok za prijavljivanje predloga COST akcija je 29. april 2020. godine.

Dodatna dokumenta možete preuzeti ovdje:







Dodatne informacije:

Milena Milonjić
Nacionalni COST koordinator
Ministarstvo nauke
Tel: 020 405 307
E-mail:
milena.milonjic@mna.gov.me

Tagovi

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?