Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Позив за предлагање нових ЦОСТ акција отворен до 29. априла 2020. године

Објављено: 20.12.2019. 19:10 Аутор: Министарство науке
Отворен је нови позив за предлагање ЦОСТ акција (ЦОСТ пројеката).

ЦОСТ акције намијењене су:

• истраживачима и иноваторима,
сарадњи у подручјима науке и технологије од заједничког интереса барем 7 ЦОСТ земаља чланица,
спровођењу заједничког програма рада у трајању од четири године.

ЦОСТ подржава умрежавање истраживача кроз научне и технолошке мреже, које су отворене: за све области наука (укључујући интердисциплинарне), за нове и оригиналне идеје (иновативне), партнере (јавне и приватне, велике и мале), истраживаче у свим фазама каријере (младе и старије истраживаче).

ЦОСТ Програмом се не финансира истраживачки рад већ: састанци, радионице, конференције, краткорочне научне посјете, међу-лабораторијска размјена, грантови за конференције за докторанте, као и активности везане за управљање, дисеминацију и слично. Младим истраживачима из Црне Горе у ЦОСТ акцијама, посебно се нуди могућност усавршавања на тренинг школама и краткорочним научним посјетама у институцијама земаља чланица ЦОСТ-а.

Позив за нове ЦОСТ акције је континуирано отворен и пријаве се прикупљаљу неколико пута годишње. Рок за пријављивање предлога ЦОСТ акција је 29. април 2020. године.

Додатна документа можете преузети овдје:







Додатне информације:

Милена Милоњић
Национални ЦОСТ координатор
Министарство науке
Тел: 020 405 307
Е-маил:
милена.милоњиц@мна.гов.ме

Тагови

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?