Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Međunarodni sastanci Radne grupe 1 COST akcije CA 16123 održani u Crnoj Gori

Objavljeno: 24.02.2020. 20:28 Autor: Ministarstvo nauke

U Institutu za javno zdravlje Crne Gore u periodu od 22 - 23.01.2020. godine održan je sastanak radne grupe - WG1, COST akcije CA 16123 koja se bavi bezbjednošću i zdravljem na radu i upravljanjem rizicima u poljoprivredi (Safety Culture and Risk Management in Agriculture - SACURIMA).

Ministarstvo nauke

Glavni cilj ove COST akcije je smanjenje smrtnosti, povreda i bolesti u vezi sa radom u poljoprivredi. COST akcija ima za cilj da napravi referentne, na dokazima zasnovane preporuke za informisanje i vođenje inicijativa i napora na nacionalnom nivou kod bezbjednosti i zdravlja na radu u poljoprivredi. Rezultati će biti dostupni naučnoj zajednici, kreatorima politika, osiguravajućim društvima, poljoprivrednicima i stručnjacima koji vrše osposobljavanje za bezbjedan rad i održavaju bezbjednost i zdravlje na radu u poljoprivredi.

Radna grupa WG1 proučava, identifikuje i ocjenjuje nacionalne programe zaštite na radu u poljoprivredi u svim zemljama članicama. Fokusira se na elemente programa koji su identifikovani kao realni i efikasni u poboljšanju i održavanju bezbjednosnih standarda zaštite i zdravlja na radu u poljoprivredi.

Sastanak WG1 COST akcije CA 16123 u Podgorici imao je za cilj definisanje i dokumentovanje nacionalnih političkih struktura zaštite i zdravlja na radu u poljoprivredi u odabranim zemljama članicama EU. Grupa ima cilj da na osnovu dokumentovanih nacionalnih programa i politika razvije ključne smernice za primjenu u obezbjeđenju zaštite i zdravlja na radu u poljoprivredi u zemljama članicama EU.

Više o COST akciji SACURIMA:

https://www.cost.eu/actions/CA16123/#tabs|Name:overview


Tagovi

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?