Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Међународни састанци Радне групе 1 ЦОСТ акције ЦА 16123 одржани у Црној Гори

Објављено: 24.02.2020. 20:28 Аутор: Министарство науке

У Институту за јавно здравље Црне Горе у периоду од 22 - 23.01.2020. године одржан је састанак радне групе - WГ1, ЦОСТ акције ЦА 16123 која се бави безбједношћу и здрављем на раду и управљањем ризицима у пољопривреди (Сафетy Цултуре анд Риск Манагемент ин Агрицултуре - САЦУРИМА).

Ministarstvo nauke

Главни циљ ове ЦОСТ акције је смањење смртности, повреда и болести у вези са радом у пољопривреди. ЦОСТ акција има за циљ да направи референтне, на доказима засноване препоруке за информисање и вођење иницијатива и напора на националном нивоу код безбједности и здравља на раду у пољопривреди. Резултати ц́е бити доступни научној заједници, креаторима политика, осигуравајуц́им друштвима, пољопривредницима и стручњацима који врше оспособљавање за безбједан рад и одржавају безбједност и здравље на раду у пољопривреди.

Радна група WГ1 проучава, идентификује и оцјењује националне програме заштите на раду у пољопривреди у свим земљама чланицама. Фокусира се на елементе програма који су идентификовани као реални и ефикасни у побољшању и одржавању безбједносних стандарда заштите и здравља на раду у пољопривреди.

Састанак WГ1 ЦОСТ акције ЦА 16123 у Подгорици имао је за циљ дефинисање и документовање националних политичких структура заштите и здравља на раду у пољопривреди у одабраним земљама чланицама ЕУ. Група има циљ да на основу документованих националних програма и политика развије кључне смернице за примјену у обезбјеђењу заштите и здравља на раду у пољопривреди у земљама чланицама ЕУ.

Више о ЦОСТ акцији САЦУРИМА:

хттпс://www.цост.еу/ацтионс/ЦА16123/#табс|Наме:овервиеw


Тагови

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?