Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Objavljeno: 03.12.2020. 19:01 Autor: Ministarstvo finansija i socijalnog staranja
Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obilježava se 3. decembra. 1992. godine Generalna skupština Ujedinjenih nacija je na posebnoj sjednici usvojila Rezoluciju da 3. decembar bude Međunarodni dan osoba sa invaliditetom. Nakon donošenja navedene Rezolucije, Komisija UN- za ljudska prava, 5. marta 1993. godine, pozvala je zemlje članice da obilježavanje ovog datuma ima za cilj, da se osobama sa invaliditetom omogući jednako uživanje ljudskih prava i ravnopravno učestvovanje u društvenom životu.

Osobe sa invaliditetom, susreću se sa fizičkom, socijalnom, ekonomskom i barijerama u shvatanju ljudi koji ih isključuju iz punog učešća u društvu kao ravnopravnih članova. 

Ovim povodom Ministarstvo rada i socijalnog staranja koristi priliku da pozove javnost da učini dodatni napor i pokaže veće razumijvanje za osobe sa invaliditetom i za probleme sa kojima se oni svakodnevno susreću.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?