Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Међународни дан особа са инвалидитетом

Међународни дан особа са инвалидитетом обиљежава се 3. децембра. 1992. године Генерална скупштина Уједињених нација је на посебној сједници усвојила Резолуцију да 3. децембар буде Међународни дан особа са инвалидитетом. Након доношења наведене Резолуције, Комисија УН- за људска права, 5. марта 1993. године, позвала је земље чланице да обиљежавање овог датума има за циљ, да се особама са инвалидитетом омогући једнако уживање људских права и равноправно учествовање у друштвеном животу.

Особе са инвалидитетом, сусрећу се са физичком, социјалном, економском и баријерама у схватању људи који их искључују из пуног учешћа у друштву као равноправних чланова. 

Овим поводом Министарство рада и социјалног старања користи прилику да позове јавност да учини додатни напор и покаже веће разумијвање за особе са инвалидитетом и за проблеме са којима се они свакодневно сусрећу.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?