Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Obavještenje svim poreskim dužnicima koji imaju neplaćena poreska i neporeska potraživanja dospjela za plaćanje zaključno sa 20. aprilom 2022.godine

Objavljeno: 03.06.2022. 16:42 Autor: UPRAVA PRIHODA I CARINA
Ministarstvo finansija obavještava sve poreske dužnike, pravna i fizička lica, koji imaju neplaćena poreska i neporeska potraživanja dospjela za plaćanje zaključno sa 20. aprilom 2022.godine, da se rok za podnošenje zahtjeva za reprogram poreskog potraživanja produžava do 30.juna 2022. godine.

Na osnovu člana 6 stav 1 Zakona o reprogramu poreskog potraživanja (“Službeni list Crne Gore”, broj 145/21), Ministarstvo finansija i socijalnog staranja je, 20.04.2022.godine, u dnevnom listu „Pobjeda“ i na internet stranici ministarstva, objavilo Javni poziv svim zainteresovanim poreskim dužnicima, pravnim i fizičkim licima, koji imaju neplaćena poreska i neporeska potraživanja dospjela za plaćanje zaključno sa 20. aprilom 2022.godine, da podnesu zahtjev za reprogram poreskog potraživanja.

Zahtjev za reprogram poreskog potraživanja podnosi se Upravi prihoda i carina, elektronskim putem upotrebom elektronskog sertifikata, preko Portala Uprave prihoda i carina ili na propisanom obrascu neposredno nadležnoj Područnoj jedinici, u roku od 45 dana od dana objavljivanja Javnog poziva, a najkasnije do 3. juna 2022.godine.

Uprava prihoda i carina kontinuirano unaprjeđuje kapacitete podnošenja zahtjeva i ostale dokumentacije poreskih obveznika elektronskim putem. Zbog postupanja u vezi odlučivanja oko zahtjeva za reprogram poreskih i neporeskih potraživanja rokovi se produžavaju saglasno navedenom do 30. juna 2022. godine.



Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?