Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Обавјештење свим пореским дужницима који имају неплаћена пореска и непореска потраживања доспјела за плаћање закључно са 20. априлом 2022.године

Објављено: 03.06.2022. 16:42 Аутор: УПРАВА ПРИХОДА И ЦАРИНА
Министарство финансија обавјештава све пореске дужнике, правна и физичка лица, који имају неплаћена пореска и непореска потраживања доспјела за плаћање закључно са 20. априлом 2022.године, да се рок за подношење захтјева за репрограм пореског потраживања продужава до 30.јуна 2022. године.

На основу члана 6 став 1 Закона о репрограму пореског потраживања (“Службени лист Црне Горе”, број 145/21), Министарство финансија и социјалног старања је, 20.04.2022.године, у дневном листу „Побједа“ и на интернет страници министарства, објавило Јавни позив свим заинтересованим пореским дужницима, правним и физичким лицима, који имају неплаћена пореска и непореска потраживања доспјела за плаћање закључно са 20. априлом 2022.године, да поднесу захтјев за репрограм пореског потраживања.

Захтјев за репрограм пореског потраживања подноси се Управи прихода и царина, електронским путем употребом електронског сертификата, преко Портала Управе прихода и царина или на прописаном обрасцу непосредно надлежној Подручној јединици, у року од 45 дана од дана објављивања Јавног позива, а најкасније до 3. јуна 2022.године.

Управа прихода и царина континуирано унапрјеђује капацитете подношења захтјева и остале документације пореских обвезника електронским путем. Због поступања у вези одлучивања око захтјева за репрограм пореских и непореских потраживања рокови се продужавају сагласно наведеном до 30. јуна 2022. године.



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?