Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar za zaštitu prava pripadnika nacionalnih i etničkih grupa Gzim Hajdinaga primio delegaciju njujorškog "Projekta za etničke relacije" (PER)

Objavljeno: 19.09.2005. 22:04 Autor: Naslovna strana
Danas je u Ministarstvu za zaštitu prava pripadnika nacionalnih i etničkih grupa ministar Gzim Hajdinaga primio delegaciju njujorškog "Projekta za etničke relacije" (PER). Delegaciju je predvodila g-đa predsjednica PER-a Livija Plaks, a prisustni su bili još i PER-ov direktor za Balkan Aleks Gregorev, programski direktor PER-a Alan Mozli i direktor za romske programe Andrzej Mirga.

Razgovor je bio posvećen organizaciji okruglog stola "Razvijanje okvirne Vladine strategije prema Romima u Crnoj Gori", kojeg zajedno organizuju PER i Ministarstvo za zaštitu prava manjina.

Konstatovano je da je izrada i usvajanje okvirne strategije za Rome, koju preporučuju Savjet Evrope, Evropska komisija i OEBS, nužan posao na putu integracije Roma u crnogorsko društvo, ali i korak bliže na putu Crne Gore ka Evropskoj uniji.

Takođe, ministar Hajdinaga i predstavnici PER-a su razgovarali i o budućim zajedničkim aktivnostima na izradi sveobuhvatne strategije za manjine.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?