Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар за заштиту права припадника националних и етничких група Гзим Хајдинага примио делегацију њујоршког "Пројекта за етничке релације" (ПЕР)

Објављено: 19.09.2005. 22:04 Аутор: Насловна страна
Данас је у Министарству за заштиту права припадника националних и етничких група министар Гзим Хајдинага примио делегацију њујоршког "Пројекта за етничке релације" (ПЕР). Делегацију је предводила г-ђа предсједница ПЕР-а Ливија Плакс, а присустни су били још и ПЕР-ов директор за Балкан Алекс Грегорев, програмски директор ПЕР-а Алан Мозли и директор за ромске програме Андрзеј Мирга.

Разговор је био посвећен организацији округлог стола "Развијање оквирне Владине стратегије према Ромима у Црној Гори", којег заједно организују ПЕР и Министарство за заштиту права мањина.

Констатовано је да је израда и усвајање оквирне стратегије за Роме, коју препоручују Савјет Европе, Европска комисија и ОЕБС, нужан посао на путу интеграције Рома у црногорско друштво, али и корак ближе на путу Црне Горе ка Европској унији.

Такође, министар Хајдинага и представници ПЕР-а су разговарали и о будућим заједничким активностима на изради свеобухватне стратегије за мањине.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?