Bratić i Veber: Novi projekti unapređuju saradnju

Objavljeno: 18.02.2021. 10:00 Autor: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta dr Vesna Bratić primila je u prvu zvaničnu posjetu Nj.E. ambasadora Savezne Republike Njemačke dr Roberta Vebera. Poručeno je da se želi intenzivirati saradnja u oblasti obrazovanja, kulture, nauke i sporta. U srdačnoj atmosferi ministarka Bratić je upoznala ambasadora Njemačke sa pravcima djelovanja i zatečenim stanjem u resorima kojima upravlja. “Želimo da izgradimo društvo jednakih šansi, uspostavimo vrednovanje na osnovu zasluga i istinsku demokratiju”, poručila je Bratić.

Ambasador Veber je ukazao na dosadašnju saradnju Njemačke sa Vladom Crne Gore. Razgovaralo se o bilateralnom sporazumu u oblasti kulture, koji je u završnoj fazi. „Crna Gora je predvodnik u procesu pristupanja Evropskoj uniji. Važno je da se na osnovu već postignutog dalje radi i da se ovim putem ide odlučno, posebno u oblasti reformi vladavine prava. Na tom putu želimo da podržimo Crnu Goru“ , kazao je gospodin Veber.

Ambasador je upoznao ministarku Bratić sa pilot-projektom “Elektronsko učenje i Elektronske knjige”, koji je namijenjen osnovnim školama i istakao značaj digitalizacije obrazovanja.
Ministarka Bratić se zahvalila ambasadoru na iskazanoj podršci i izrazila zadovoljstvo zbog novih polja saradnje u ovim oblastima. Ona je istakla da je Njemačka Crnoj Gori vrijedan partner.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?