Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Distribucija udžbenika privedena kraju, MPNKS nastavlja sa poboljšanjem uslova u školstvu

Objavljeno: 02.09.2021. 12:16 Autor: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta

Prvog dana nastave u novoj školskoj godini, crnogorske osnovce po prvi put dočekali su besplatni udžbenici. Završena je posljednja trijada distribucije, i sa ponosom možemo reći da je do sad podijeljeno  981.275.00 udžbenika. Narednih dana počinje dopuna udžbeničkih kompleta koja će se realizovati zbog naknadnih upisa, prepisa, ispisa i zbog  štampanja udžbenika za drugi strani jezik, nakon čega ćemo dostići cifru od preko milion i 100.000  distribuiranih udžbenika. Izdvajanje sredstava za besplatne udžbenike i pružanje takvog vida podrške obrazovanju, predstavljalo je ključni  prioritet Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta. Takođe, organizacija samog ovog projekta bila je izuzetno zahtjevna, te ovim putem želimo da iskažemo posebnu zahvalnost nastavnicima koji su dali svoj puni doprinos kako bi se u predviđenom roku, uz poštovanje svih epidemioloških mjera, uspješno izvršila raspodjela udžbenika.

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta sa početkom školske godine, 1. septembra, ispunilo je najveći pioritet, a to je povratak svih đaka u školske klupe. Juče se, uz poštovanje epidemioloških mjera, nošenja maski i održavanja distance, u školskim dvorištima i učionicama mogao čuti dječiji osmijeh. Ovom prilikom Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, na čelu sa ministarkom prof. dr Vesnom Bratić čestita početak školske godine svim prosvjetnim radnicima, učenicima, njihovim roditeljima i zaposlenima u školstvu. Posebno zadovoljstvo predstavlja što smo uspješno započeli školsku godinu, ali svjesni smo izazova koji nas čekaju. Najveći od njih, svakako je proces organizacije nastavnog plana i programa i reforma obrazovanja na svim nivoima. MPNKS će nastaviti sa pružanjem podrške svim zahtjevima obrazovnih ustanova, i sa radom na poboljšanju uslova u obrazovnom sistemu, kako bi naša djeca sticala nova, što kvalitetnija znanja i iskustva.

„Obrazovanje je zlatni ključ slobode“, rekao je Džordž Vašington Karver, zato ono jeste osnovno sredstvo za dalja usavršavanja i za stvaranje zdrave i prosperitetne zajednice.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?