Konjević sa Popom: Odblokirati evropski put Crne Gore

Objavljeno: 10.05.2022. 13:07 Autor: Ministarstvo odbrane

Evropske integracije će biti u fokusu rada nove Vlade, koja će posvećeno raditi na sprovođenju reformiporuka je sa današnjeg sastanka potpredsjednika Vlade za  politički sistem i unutrašnju politiku i ministra odbrane mr Raška Konjevića i šefice Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Oane Kristine Pope.

Evropski put Crne Gore se mora odblokirati i Crna Gora mora odlučnije krenuti u ispunjavanje privremenih mjerila u ključnim poglavljima. Nastavićemo da se u potpunosti usaglašavamo sa Zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom EU“, istakao je ministar Konjević, dodajući da evropski i evroatlantski kurs za Crnu Goru nema alternativu.  

U kontekstu krize u Ukrajini, Konjević je ukazao na značaj jedinstvenog i odlučnog odgovora Evrope, dodajući da Crna Gora razmatra dalje modalitete za pružanje podrške Ukrajini.

Ambasadorka Popa je poželjela uspješan mandat potpredsjedniku Vlade i ministru odbrane mr Rašku Konjeviću, ističući da EU cijeni posvećenost nove Vlade evropskim integracijama. Ona je naglasila da Crna Gora, kao najnaprednija država kandidat za članstvo u Evropskoj uniji, može računati na punu podršku EU u nastojanju da napreduje u ključnim reformama i izbori se za svoje mjesto u Evropskoj uniji. Popa je ukazala na potpunu usklađenost Crne Gore sa vanjskom politikom Evropske unije, kao dokaz posvećenosti zajedničkim vrijednostima.

Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori će nastaviti dinamičnu saradnju sa Ministarstvom odbrane i drugim resorima, u cilju što uspješnijeg procesa integracija Crne Gore u EU, zaključeno je na sastanku.

Galerija

gallery.media[0].alt
1/3
item.alt
item.alt

Tagovi

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?