Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Konzul u Ambasadi Mađarske u Podgorici posjetio MPNKS

Objavljeno: 16.12.2021. 13:11 Autor: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta

Danas je  gdin Šandor Major (Sandor Major), konzul u Ambasadi Mađarske u Podgorici, posjetio Ministarsvo prosvjete, nauke, kulture i sporta. Ovom prilIkom, u prostorijama Direktorata za evropske integracije, programiranje i implementaciju EU fondova i međunarodnu saradnju, uvaženog konzula je primio gdin Goran Drobnjak, v.d. generalnog direktora sa saradnicima.

gdin Šandor Major  (Sandor Major), konzul u Ambasadi Mađarske u Podgorici

Tema sastanka je bila unapređenje bilateralne saradnje između dvije zemlje u oblasti obrazovanja, nauke, kulture, sporta i mladih, sa posebnim akcentom na Stipendium Hungaricum, mogućnosti za razmjenu studenata, doktora nauka i postdoktoranada koje nudi Univerzitet Karoly Gaspar, kao i raspisivanje novog Poziva za zajedničke bilateralne naučno-istraživačke projekte.

Gdin Major je ukazao na prihvatljivost datih prijedloga za saradnju od strane predstavnika Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, kao i na prijedlog za što skorije potpisivanje novog Programa saradnje u oblasti kulture za period 2022-2026. godina.

Obostrano je konstatovana i potreba za daljim razvijanjem saradnje u oblasti sporta i mladih, posebno u domenu realizacije programa razmjene mladih te prenošenju pozitivnih iskustava mađarske strane u domenu sportskih aktivnosti.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?