Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Vojinović na Svjetskom obrazovnom forumu u Londonu

Objavljeno: 24.05.2022. 10:24 Autor: Ministarstvo prosvjete

Delegacija Ministarstva prosvjete na čelu sa ministrom Miomirom Vojinovićem, prisustvuje Svjetskom obrazovnom forumu koji se od 22 - 25. maja održava u Londonu. 

Ovogodišnja tema Foruma je „Obrazovanje: gradimo budućnost zajedno; snažnije, hrabrije, bolje“,  koja  obuhvata sve faze obrazovanja, uključujući i obuku za tehničko i stručno obrazovanje, kao i visoko obrazovanje. Učesnici na Forumu su ministri obrazovanja iz cijelog svijeta koji u okviru ovogodišnje manifestacije imaju priliku da razgovaraju kako su nacionalni sistemi obrazovanja odgovorili na pandemiju, kako je pandemija uticala na prisustvo učenika, blagostanje, postignuća, škole, univerzitetske zajednice, a posebno kakav je uticaj  bio na ranjive grupe i one u izolovanim zajednicama.

U okviru Foruma, ministar Vojinović se u Donjem domu britanskog parlamenta sreo sa predsjedavajućim Interparlamentarne grupe za Crnu Goru u Donjem domu i članom Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva,  Aleksom Sobelom i kopredsjedavajućim Martinom Vikersom. Ovom prilikom ministar je još jednom izrazio zahvalnost Britanskom savjetu na produktivnoj, dugogodišnjoj saradnji, koja je rezultirala brojnim projektima i dala nemjerljiv značaj crnogorskom obrazovnom sistemu. U tom kontekstu, ministar je iskazao žaljenje zbog zatvaranja njihove kancelarije u Crnoj Gori, te naglasio da će, uprkos tome, Ministarstvo prosvjete nastaviti blisko partnerstvo sa ovom organizacijom. 

Sagovornici su na sastanku razmotrili mogućnosti unapređenja saradnje u oblasti obrazovanja, a ministar Vojinović je zaključio da je Svjetski obrazovni forum izuzetna prilika da se kroz razmjenu iskustava sa drugim obrazovnim sistemima i primjerima dobre prakse, pruži dragocjen učinak crnogorskom obrazovanju i ojačaju bilateralni odnosi sa našim međunarodnim partnerima. 

Sastanku su prisustvovali i direktor Direktorata za evropske integracije, programiranje i implementaciju EU fondova i međunarodnu saradnju u Ministarstvu prosvjete Goran Drobnjak, kao i  otpravnica poslova  crnogorske ambasade u Londonu, Nataša Jovović.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?