Министар Војиновић на Свјетском образовном форуму у Лондону

Објављено: 24.05.2022. 10:24 Аутор: Министарство просвјете

Делегација Министарства просвјете на челу са министром Миомиром Војиновићем, присуствује Свјетском образовном форуму који се од 22 - 25. маја одржава у Лондону. 

Овогодишња тема Форума је „Образовање: градимо будућност заједно; снажније, храбрије, боље“,  која  обухвата све фазе образовања, укључујући и обуку за техничко и стручно образовање, као и високо образовање. Учесници на Форуму су министри образовања из цијелог свијета који у оквиру овогодишње манифестације имају прилику да разговарају како су национални системи образовања одговорили на пандемију, како је пандемија утицала на присуство ученика, благостање, постигнућа, школе, универзитетске заједнице, а посебно какав је утицај  био на рањиве групе и оне у изолованим заједницама.

У оквиру Форума, министар Војиновић се у Доњем дому британског парламента срео са предсједавајућим Интерпарламентарне групе за Црну Гору у Доњем дому и чланом Парламента Уједињеног Краљевства,  Алексом Собелом и копредсједавајућим Мартином Викерсом. Овом приликом министар је још једном изразио захвалност Британском савјету на продуктивној, дугогодишњој сарадњи, која је резултирала бројним пројектима и дала немјерљив значај црногорском образовном систему. У том контексту, министар је исказао жаљење због затварања њихове канцеларије у Црној Гори, те нагласио да ће, упркос томе, Министарство просвјете наставити блиско партнерство са овом организацијом. 

Саговорници су на састанку размотрили могућности унапређења сарадње у области образовања, а министар Војиновић је закључио да је Свјетски образовни форум изузетна прилика да се кроз размјену искустава са другим образовним системима и примјерима добре праксе, пружи драгоцјен учинак црногорском образовању и ојачају билатерални односи са нашим међународним партнерима. 

Састанку су присуствовали и директор Директората за европске интеграције, програмирање и имплементацију ЕУ фондова и међународну сарадњу у Министарству просвјете Горан Дробњак, као и  отправница послова  црногорске амбасаде у Лондону, Наташа Јововић.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?