Potpisan Memorandum o saradnji sa Fondacijom Petrović Njegoš

Objavljeno: 04.08.2022. 11:45 Autor: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma

Potpisan Memorandum o saradnji sa Fondacijom Petrović Njegoš

Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ana Novaković Đurović i princ Nikola Petrović potpisali su danas Memorandum o saradnji ispred Ministarstva i Fondacije Petrović Njegoš, čiji je glavni cilj zajednički rad na afirmaciji koncepta Crme Gore kao ekološke države.

„Zadovoljstvo mi je što formalno uspostavljamo saradnju sa tako važnom Fondacijom za Crnu Goru i sa princom Nikolom koji živi ekologiju i koji je sve svoje aktivnosti usmjerio da Crnu Goru učini boljim mjestom za život. Zajedno ćemo realizovati projekte iz oblasti zaštite životne sredine i udruženim snagama osnaživati Crnu Goru i učiniti da prefiks ekološke države postane najznačajniji brend“, poručila je ministarka Novaković Đurović. 

Princ Nikola Petrović saopštio je da ga raduje što Ministarstvo i Fondacija dijele iste ciljeve i viziju u pogledu budućnosti Crne Gore, jer „jedini način da se distanciramo od podjela i da gledamo ka budućnosti jeste kroz saradnju, i to onu saradnju koja podrazumijeva očuvanje prirode i prirodnih resursa Crne Gore. Na taj način se pokazuje ljubav prema domovini“. 

Saradnja između Fondacije i Ministarstva će biti usmjerena na saradnju sa relevantnim međunarodnim institucijama i organizacijama u cilju realizacije zajedničkih aktivnosti i projekata koji daju doprinos ekološkoj i solidarnoj tranziciji, organizovanje zajedničkih konferencija, radionica, tribina, izložbi i sličnih manifestacija od javnog značaja u cilju podizanja svijesti o značaju očuvanja i unapređenja stanja životne sredine, međusobnu razmjenu i zajedničko izdavanje naučnih i stručnih publikacija, zajedničko osmišljavanje rješenja koja vode unapređenju stanja životne sredine, edukaciju o zaštiti životne sredine i značaju učešća javnosti u aktivnostima na zaštiti životne sredine i brojne druge aktivnosti. 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?